Asa am scapat de refluxul gastroesofagian: afla secretul vindecarii!

Asa am scapat de refluxul gastroesofagian: afla secretul vindecarii!

Cum se manifesta refluxul gastroesogian?

Refluxul gastroesofagian este o afectiune care se manifesta prin arsuri la nivelul pieptului, regurgitarea continutului gastric in gura si alte simptome neplacute. Acesta apare atunci cand acidul din stomac urca in esofag, provocand iritatii si leziuni ale mucoasei.


Pentru a diagnostica refluxul gastroesofagian, medicul poate recomanda diverse investigatii, cum ar fi endoscopia, radiografia sau monitorizarea pH-ului esofagian. Acestea pot ajuta la identificarea cauzei si a gradului de afectare a esofagului.

Cum se trateaza refluxul gastroesofagian

Refluxul gastroesofagian poate fi tratat naturist cu miere de Manuka, un produs apicol cu proprietati antioxidante si antiinflamatorii. Mierea de Manuka protejeaza celulele esofagului de actiunea nociva a radicalilor liberi si reduce inflamatia. De asemenea, mierea de Manuka are efecte antibacteriene si antifungice, prevenind infectiile care pot agrava refluxul.

Mierea de Manuka se poate consuma zilnic, cate o lingurita dimineata si seara, pe stomacul gol. Este important sa consultati medicul inainte de a incepe acest tratament naturist, pentru a evita posibilele contraindicatii sau interactiuni cu alte medicamente.

Ce tip de miere de Manuka se reomanda pentru tratarea refluxului esofagian?

Mierea de Manuka MGO 400+ este un produs natural care provine din Noua Zeelandă, unde albinele polenizează florile de Manuka, un arbust nativ din această țară. Această miere are proprietăți antibacteriene, antioxidante și antiinflamatorii, care o fac potrivită pentru a trata diverse afecțiuni, printre care și refluxul gastroesofagian.

Refluxul gastroesofagian este o afecțiune în care acidul gastric urcă în esofag, provocând arsuri, iritații și inflamații. Acest lucru se poate datora unor factori precum alimentația, stresul, obezitatea sau sarcina. Mierea de Manuka MGO 400+ poate ajuta la calmarea simptomelor și la vindecarea țesuturilor afectate de acid.

Pentru a beneficia de efectele mierii de Manuka MGO 400+, se recomandă să se consume două lingurițe pe zi, dimineața și seara, pe stomacul gol. Mierea se poate dilua în apă caldă. Nu se recomandă să se adauge mierea în ceai sau cafea fierbinți, deoarece căldura excesivă îi poate distruge proprietățile.

Mierea de Manuka MGO 400+ este certificată și testată pentru calitate, puritate și autenticitate. Mierea de Manuka MGO 400+ este un tratament naturist sigur și eficient pentru refluxul gastroesofagian, dar nu înlocuiește consultul medical și tratamentul prescris de medic.

Alte sfaturi si abordări alimentare și nutriționale pentru a reduce simptomele refluxului

Pentru a reduce simptomele refluxului, este important să adoptăm o dietă echilibrată și să evităm alimentele care pot agrava situația.

Unele dintre alimentele benefice pentru reflux sunt cele bogate în fibre, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale și leguminoasele. Acestea ajută la reglarea tranzitului intestinal și la prevenirea constipației, care poate favoriza refluxul.

De asemenea, alimentele alcaline, cum ar fi bananele, migdalele, avocado și iaurtul, pot neutraliza aciditatea gastrică și proteja mucoasa esofagiană. Pe de altă parte, alimentele de evitat sunt cele care stimulează secreția de acid gastric sau care relaxează sfincterul esofagian inferior, permițând refluxul.

Printre acestea se numără: cafeaua, alcoolul, băuturile carbogazoase, ciocolata, menta, citricele, roșiile, grăsimile animale și condimentele iuți. În plus față de alegerea alimentelor potrivite, este esențial să avem grijă de modul în care mâncăm.

Controlul porțiilor este vital pentru a nu supraîncărca stomacul și a nu crește presiunea intraabdominală. De aceea, este recomandat să mâncăm mai des și mai puțin la fiecare masă, fără a sări peste micul dejun sau cina.

De asemenea, este bine să mâncăm încet și să mestecăm bine alimentele, pentru a facilita digestia și a evita balonarea. În final, obiceiurile alimentare sănătoase presupun și evitarea consumului de alimente cu cel puțin trei ore înainte de culcare, pentru a permite stomacului să se golească și a preveni refluxul nocturn.

Este indicat să dormim cu capul ușor ridicat, pentru a favoriza gravitația și a împiedica acidul gastric să ajungă în esofag.

Surse:

  1. Springer
  2. Natures Gold
  3. New Zealand Honey Co.
  4. Dr. Jamie Koufman
  5. Medical News Today
Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.