Care Miere de Manuka Este Mai Buna

Care Miere de Manuka Este Mai Buna

Daca esti in cautarea unui produs natural si sanatos, care sa-ti intaresti sistemul imunitar, sa te ajute in vindecarea a diverse afectiuni si sa-ti imbunateasca calitatea vietii, atunci mierea de Manuka este alegerea perfecta pentru tine. 

Dar cum sa sti care este cea mai buna miere de Manuka de pe piata romaneasca, avand in vedere ca exista atat de multe variante si preturi diferite?

Pentru a va raspunde la aceasta intrebare, noi am facut o cercetare amanuntita si am testat mai multe tipurile de miere de Manuka disponibile in Romania si in Europa. Am analizat calitatea, puritatea, proprietatile antibacteriene, gustul si raportul calitate-pret al fiecarei mieri de Manuka. De asemenea, am rascolit internetul (forumuri si review-uri lasate pe marile magazine internationale precum Amazon) pentru a afla parerile oamenilor care consuma miere de manuka, dar si a expertilor in domeniu, totul petru a afla adevarul despre miere de Manuka.

 

Concluzia a fost ca cea mai buna miere de Manuka este cea produsa de Manuka Health Noua Zeelanda. Din punct de vedere al calitatii, mierea Manuka MGO1000+ si MGO850+ sunt considerate cele mai puternice și eficiente tipuri de miere disponibile pe piață pentru că au un conținut foarte ridicat de metilglioxal (MGO), o enzimă care îi conferă mierii proprietăți antibacteriene și antioxidante remarcabile. Cu cât nivelul de MGO este mai mare, cu atât mierea de Manuka este mai eficientă în combaterea infecțiilor, în special a celor rezistente la antibiotice. 

Ce avantaje are miere de manula produsa de Manuka Health Noua Zeelandă :

  • E certificată de laboratoare independente din Noua Zeelandă și Germania, respectând standardele internaționale de calitate și siguranță.
  • Provene din nectarul florilor de Manuka din zone salbatice și nepoluate, fără procese de pasteurizare sau filtrare care ar putea altera proprietățile sale.
  • Conține un nivel ridicat de metilglioxal (MGO), substanța activă responsabilă pentru efectele benefice asupra sănătății. Gradul MGO variază între 100 și 1000+, în funcție de concentrația din fiecare borcan.
  • Are un gust plăcut și aromatic. Poate fi consumată ca atare, pe pâine, în ceai, lapte, iaurt sau smoothie-uri.
  • Are un preț corect și accesibil, reflectând valoarea reală a produsului.

MGO 100+ 
Este o miere de manuka cu o activitate antibacteriană moderată, recomandată pentru tratarea afecțiunilor ușoare, cum ar fi răceala, tusea sau durerile în gât .

MGO 250+
 Este o miere de manuka cu o activitate antibacteriană ridicată, recomandată pentru tratarea afecțiunilor moderate, cum ar fi gastrita, refluxul gastroesofagian, sinuzita, bronșita sau acneea. Recomandata si pentru copii.
MGO 400+ 
Cu o activitate antibacteriană foarte ridicată, recomandată pentru tratarea afecțiunilor severe, cum ar fi Helicobacter pylori, stafilococul auriu, candidoza sau eczema. 
MGO 850+
este cea mai puternică variantă de miere de manuka, recomandată pentru tratarea afecțiunilor cronice sau rezistente la antibiotice, cum ar fi ulcerul diabetic, arsurile, plăgile infectate sau psoriazisul. 

Ce miere de Manuka sa cumpar in functie de MGO

Mierea de manuka este un produs apicol cu proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antioxidante, care provine din nectarul florilor de manuka (Leptospermum scoparium), un arbust originar din Noua Zeelandă și Australia. Mierea de manuka este recunoscută pentru capacitatea sa de a trata infecții, răni, afecțiuni digestive, respiratorii și dermatologice.

Pentru a alege mierea de manuka potrivită pentru nevoile tale, trebuie să ții cont de nivelul de MGO (metilglioxal), o substanță activă care conferă mierei proprietățile sale terapeutice. Cu cât nivelul de MGO este mai mare, cu atât mierea este mai eficientă în combaterea bacteriilor și a inflamațiilor.

Nivelul de MGO se măsoară în miligrame pe kilogram de miere și se indică pe eticheta produsului.

În concluzie, mierea de manuka este un remediu natural cu multiple beneficii pentru sănătate. Pentru a alege mierea potrivită pentru tine, trebuie să te ghidezi după nivelul de MGO și după afecțiunea pe care vrei să o tratezi. De asemenea, trebuie să ai în vedere că mierea de manuka nu înlocuiește tratamentul medical prescris de medic și că trebuie să consulți un specialist înainte de a o folosi.

Top 5 Producatori de Miere de Manuka Testati de Noi

Manuka Health

NR 1 IN LUME cea mai buna miere de Manuka, cel mai puternic efect antibacterian natural, cu certificare dubla Methylglyoxal MGO si UMF 

 

Wedderspoon

Miere delicioasă, cu un gust puternic aromat şi caramelizat, densă 

 

SuperLife

Miere pura, autentica si nepasteurizata, gust placut 

 

 Steens

 Miere bogata in nutrienti fiind foarte eficienta in vindecarea pe cale naturala a diverselor afectiuni

 

Auribee

Produsa si impachetata in Noua Zeelanda


FAQ – Alte intrebari si raspunsuri

Care e diferenta dintre mierea de Manuka si alte tipuri de miere? 

Mierea de Manuka este un tip special de miere produsa de albinele care polenizeaza arborele de Manuka din Noua Zeelanda si Australia. Aceasta miere are proprietati antibacteriene puternice datorita continutului ridicat de metilglioxal (MGO), o enzima care nu se gaseste in alte tipuri de miere. Mierea de Manuka are si un profil nutritiv mai bogat decat mierea obisnuita, fiind o sursa de aminoacizi, vitamine, minerale si antioxidanti.

Ce inseamna UMF, MGO și K-Factor

UMF, MGO și K-Factor sunt trei termeni folosiți pentru a descrie calitatea și proprietățile mierii de manuka. 

UMF (Unique Manuka Factor) este un sistem de clasificare care măsoară concentrația de compuși activi din mierea de manuka, cum ar fi metilglioxalul (MGO) și acidul dihidroxiacetonic (DHA). 

MGO (Methylglyoxal) este un compus chimic care are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii și care este prezent în cantități mari în mierea de manuka. 

K-Factor este un alt sistem de clasificare care se bazează pe cinci caracteristici ale mierii de manuka: puritatea, culoarea, pH-ul, conductivitatea electrică și conținutul de polen. 

Cu cât aceste valori sunt mai mari, cu atât mierea de manuka este mai pură și mai bogată în nutrienți.

La sa fii atent atunci cand cumperi miere de manuka?

Atunci când cumperi miere de manuka, fii atent la următoarele:

 • Verifică eticheta pentru indicarea UMF (Unique Manuka Factor), un sistem de certificare ce garantează originea, puritatea și concentrația de compuși activi. Cu cât UMF este mai mare, cu atât mierea este mai puternică și eficientă.
 • Alege un producător de încredere, membru al Asociației Producătorilor de Miere de Manuka din Noua Zeelandă, care monitorizează calitatea mierii de manuka.
 • Ferește-te de oferte prea bune pentru a fi adevărate, deoarece mierea de manuka este un produs scump și prețul prea mic poate indica falsificare sau diluare.

Cine nu ar trebui să consume miere de Manuka

Mierea de Manuka este contraindicată pentru bebelușii sub un an, deoarece poate provoca botulism infantil, o boală gravă. După vârsta de un an, copiii pot savura mierea de Manuka, dar cu moderație.

Mierea de Manuka, la fel ca orice altă miere, are flavonoide, niște substanțe care influențează sistemul imunitar. Dacă luați medicamente care scad imunitatea, trebuie să fiți atenți. Nu consumați miere de Manuka fără să vă sfătuiți cu medicul dumneavoastră.

De ce fermenteaza mierea de Manuka?

Mierea de manuka are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, dar poate fermenta dacă este expusă la umiditate sau căldură excesivă. Fermentarea mierii de manuka este un proces natural în care zaharurile din miere sunt transformate în alcool și acid acetic de către drojdii și bacterii. Acest proces poate afecta calitatea și gustul mierii, dar nu o face periculoasă pentru consum. Pentru a preveni fermentarea mierii de manuka, se recomandă să o păstrați într-un loc răcoros, uscat și întunecat, cu capacul bine închis.

Ce beneficii nutritionale are mierea de manuka?

 1. Carbohidrați: Principala componente a lemierii sunt glucoza și fructoza, furnizând energie rapidă.
 2. Vitamine și minerale: Mierea de Manuka conține cantități mici de vitamine și minerale esențiale, precum vitamina C, calciu, fier, potasiu și riboflavină.
 3. Antioxidanți: Mierea are un conținut semnificativ de antioxidanți, cum ar fi polifenolii, care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ în organism.
 4. Proprietăți enzimatice: Conține enzime precum glucozoxidaza, care se descompune în peroxid de hidrogen, contribuind la proprietățile antimicrobiene ale mierii.
 5. Aminoacizi: Mierea conține mici cantități de aminoacizi, care sunt blocurile de construcție ale proteinelor.
Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.