Ce este Metilglioxalul? Comparatie MGO 100+, MGO 250+, MGO 400+ si MGO 850+

Dacă sunteți în căutarea unei mieri de calitate superioară, cu proprietăți antibacteriene și terapeutice, atunci mierea de Manuka este alegerea ideală pentru dumneavoastră.

Dar știați că există diferite niveluri de Metilglioxal (MGO) în mierea de Manuka, care indică potența și eficacitatea acesteia?

În acest articol, vom explora ce este Metilglioxalul, cum se formează în mierea de Manuka și cum să alegeți nivelul potrivit de MGO pentru nevoile dumneavoastră.

Ce este Metilglioxalul?

Metilglioxalul este o substanță chimică organică care se găsește în mod natural în unele plante, inclusiv în florile de Manuka, un arbust originar din Noua Zeelandă și Australia. Metilglioxalul este responsabil pentru proprietățile antibacteriene și terapeutice ale mierii de Manuka, care o diferențiază de alte tipuri de miere. Metilglioxalul se formează în mierea de Manuka prin conversia dihidroxiacetonei (DHA), un zahăr prezent în nectarul florilor de Manuka, sub influența enzimelor din saliva albinelor. Cu cât nivelul de DHA este mai mare în nectar, cu atât nivelul de MGO va fi mai mare în miere.

Importanța Nivelurilor MGO în Mierea de Manuka

Nivelul de MGO din mierea de Manuka este un indicator al calității și potenței acesteia. Cu cât nivelul de MGO este mai mare, cu atât mierea de Manuka este mai activă și mai eficientă în combaterea bacteriilor și a infecțiilor. Nivelul de MGO este măsurat în miligrame pe kilogram (mg/kg) și poate varia între 30 și 1000 mg/kg. Nivelul minim recomandat pentru a beneficia de proprietățile terapeutice ale mierii de Manuka este de 100 mg/kg. Nivelul de MGO este corelat și cu beneficiile pentru sănătate ale mierii de Manuka, care pot include:

 • Îmbunătățirea sistemului imunitar
 • Vindecarea rănilor și a arsurilor
 • Reducerea inflamației și a durerii
 • Combaterea infecțiilor respiratorii
 • Prevenirea cariilor dentare
 • Ameliorarea problemelor digestive
 • Protejarea pielii și a părului

MGO 100+

Mierea de Manuka cu nivelul MGO 100+ este cea mai accesibilă și mai ușor de găsit pe piață. Acest nivel de MGO este suficient pentru a oferi beneficii generale pentru sănătate, precum întărirea sistemului imunitar și îmbunătățirea stării generale.

Mierea de Manuka cu nivelul MGO 100+ poate fi folosită ca îndulcitor natural, ca ingredient în băuturi sau deserturi sau ca mască facială sau capilară. De asemenea, poate fi aplicată local pe răni minore sau iritații ale pielii, pentru a accelera vindecarea și a preveni infecțiile.

MGO 250+

Mierea de Manuka cu nivelul MGO 250+ este o opțiune intermediară, care oferă un echilibru între calitate și preț. Acest nivel de MGO este mai potrivit pentru persoanele care au nevoie de o acțiune mai puternică a mierii de Manuka, fie pentru a trata anumite afecțiuni, fie pentru a preveni apariția lor.

Mierea de Manuka cu nivelul MGO 250+ poate fi folosită intern sau extern, în funcție de scopul urmărit. De exemplu, poate fi consumată pentru a combate infecțiile respiratorii, precum răceala sau gripa, pentru a reduce inflamația și durerea în gât sau pentru a îmbunătăți digestia și a elimina toxinele. De asemenea, poate fi aplicată pe răni mai profunde sau arsuri, pentru a stimula regenerarea țesuturilor și a reduce cicatricile.

MGO 400+

Mierea de Manuka cu nivelul MGO 400+ este o opțiune avansată, care se adresează persoanelor care au nevoie de o miere de Manuka de înaltă calitate și eficiență. Acest nivel de MGO este recomandat pentru tratarea unor afecțiuni mai grave sau cronice, care necesită o acțiune antibacteriană puternică și rapidă.

Mierea de Manuka cu nivelul MGO 400+ poate fi folosită pentru a trata infecții bacteriene rezistente la antibiotice, precum Stafilococul auriu (MRSA), pentru a vindeca ulcere gastrice sau duodenale, pentru a combate Helicobacter pylori, bacteria responsabilă de gastrită și ulcer, sau pentru a preveni cariile dentare și gingivita. De asemenea, poate fi aplicată pe răni infectate sau gangrenoase, pentru a curăța și a proteja zona afectată.

MGO 850+

Mierea de Manuka cu nivelul MGO 850+ este o opțiune extremă, care se adresează persoanelor care au nevoie de o miere de Manuka cu cea mai mare potență și eficacitate posibilă. Acest nivel de MGO este cel mai ridicat disponibil pe piață și este rezervat pentru cazuri speciale, care necesită o intervenție urgentă și intensivă.

Mierea de Manuka cu nivelul MGO 850+ poate fi folosită pentru a trata infecții bacteriene foarte grave sau pentru a vindeca răni deschise sau necrozate, precum cele cauzate de diabet sau de arme de foc, sau pentru a preveni complicații post-operatorii.

De asemenea, poate fi aplicată pe arsuri severe sau pe pielea afectată de radiații. Acest nivel de MGO are și potențiale riscuri asociate, precum reacții alergice, iritații ale mucoaselor sau hipoglicemie. De aceea, este recomandat să se consulte un medic înainte de a folosi mierea de Manuka cu nivelul MGO 850+.

Cum să Alegi Nivelul Potrivit de MGO pentru Tine

Alegerea nivelului potrivit de MGO pentru mierea de Manuka depinde de mai mulți factori, precum nevoile individuale de sănătate, scopul urmărit și bugetul disponibil. În general, se recomandă să se urmeze următoarele principii:

 • Cu cât afecțiunea este mai severă sau mai persistentă, cu atât nivelul de MGO trebuie să fie mai mare.
 • Cu cât nivelul de MGO este mai mare, cu atât doza trebuie să fie mai mică și mai controlată.
 • Cu cât nivelul de MGO este mai mare, cu atât prețul este mai ridicat.
 • Cu cât nivelul de MGO este mai mare, cu atât riscul de efecte adverse este mai mare.

Referințe:

 Listarea surselor utilizate pentru informațiile prezentate în articol:

 1. Manuka Health – www.manukahealth.co.nz
 2. UMF Honey Association – www.umf.org.nz
 3. National Center for Biotechnology Information – www.ncbi.nlm.nih.gov
 4. The University of Waikato – www.waikato.ac.nz